![]() |
0 | - | 0 | ![]() |
خبر روز گذشته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص آغاز عرضه تجاری سیم کارتهای اپراتور سوم تلفن همراه در تهران با ابهامات و سوالات بی پاسخی رو بروست.
به گزارش خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روز گذشته از آغاز عرضه تجاری سیم کارت های اپراتور سوم تلفن همراه کشور خبر داده بود. وی در گفت و گوی اختصاصی با ایستنا گفته بود: اپراتور سوم از روز اول واگذاری سیم کارت های خود نسبت به عرضه خدمات نسل سوم تلفن همراه اقدام می کند.
این درحالی است که هنوز تعرفه خدمات این اپراتور در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تصویب نرسیده و همچنین براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار ایستنا شبکه توزیع و فروش این اپراتور آماده نیست.
همچنین ظاهرا اتصال متقابل این شبکه با دیگر اپراتورهای مخابراتی کشور و دریافت مجوزهای لازم برای عرضه خدمات مبتنی بر نسل سوم تلفن همراه از قبیل مکالمه ویدئویی و اینترنت پرسرعت موبایل اجرایی نشده است.
از سوی دیگر و براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار ایستنا شبکه نسل سوم تامین تلکام در حال حاضر تنها حدود ۱۰۰ سایت BTS زیر بار در کشور و ۴۰ سایت در تهران دارد که این تعداد به قادر به ارائه خدمات تجاری با پوشش و کیفیت مناسب نخواهد بود.
همچنین نامبرینگ ۰۹۲۰ و ۰۹۲۱ این اپراتور هنوز در شبکه تلفن ثابت کشور تعریف و مسیردهی نشده است.
مطابق پروانه اپراتور سوم تلفن همراه کشور، تامین تلکامی ها باید حداکثر تا اول خرداد ۹۰ سرویس دهی خدمات مبتنی بر نسل سوم تلفن همراه خود را حداقل در ۵ شهر و خدمات پایه خود را مجموعا در ۸ شهر آغاز میکردند.
همزمان، تامین تلهکام موظف بود سالانه به مقدار مقرر در مجوز پوشش جاده ای و جمعیتی خود را نیز افزایش دهد به طوری که در پایان سال پنجم فعالیت حداقل 60 درصد جمعیت کشور ميبايست تحت پوشش شبکه اپراتور سوم قرار بگیرند.
اینترنت پهن باند بیسیم،مکالمه ویدئویی، ارائه انواع محتوای عمومي و تخصصی، عرضه برنامههاي تلویزیوني و ويدئويي، خدمات بانكي و بانكداري و خدمات مبتنی بر مکان از جمله خدمات ارزش افزوده ای است که پیش بینی میشود به مشترکین سیم کارت های نسل سوم تامین تلکام ارائه شود.
شركت تامين تلهكام متعلق به صندوق سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی کشور بعد از یک دوره جنجال و کناره گیری اتصالات امارات از مزایده اپراتور سوم کشور نهایتا در تاريخ 4 ارديبهشت 1389 پروانه اپراتور سوم تلفن همراه مبتنی بر نسل سوم شبکه GSM را اخذ کرد. در ديماه سال 87، شركت تامين تلهكام در كنسرسيومي مشترك با شركت اتصالات برنده مزايده اين پروژه شده بود، ليكن پس از گذشت يك سال و چند ماه ، نهايتا اين پروانه به طور كامل به اين شركت داخلي اعطا شد. ارائه خدمات نوين مخابراتي مبتنی بر فناوری 3G و افزايش سطح پوشش خدمات ارتباطي در كشور و همچنين ارتقاء سطح خدمات دولت الكترونيك، از جمله مهمترين اهداف اين پروژه محسوب ميگردد.
مبلغ این پروانه برای اپراتور، 401 میلیارد تومان و جمع مبلغ حقالسهم سالیانهای که باید به دولت پرداخت گردد نيز 6/23 درصد است. و حدود 16 هزار میلیارد تومان برای کشور در طول 15 سال درآمد دارد که با طلب قبلی تامین اجتماعی از دولت تهاتر شد.
اعتبار پروانه اپراتور سوم 15 سال است که این مدت قابل تمدید می باشد. همچنین تا دو سال، انحصار ارائه خدمات نسل سوم (3G) در اختيار تامين تلهكام خواهد بود.
منبع:ICTNA
