![]() |
0 | - | 0 | ![]() |
تغييرات و تحولات مديريتي در سازمان تامين اجتماعي در كنار موضوعاتي همچون اشغالي فضاي فركانسي و تامين تجهيزات به طور مستقيم روي پروژه رايتل و تامين بودجههاي مورد نياز آن تاثير گذاشته و موجب گردیده تا 17 ماه از دوره انحصارش را از دست بدهد.
به گزارش عصر ارتباط، اين اپراتور به دليل عدم برخورداري از سرمايهگذار خارجي و حتي شريكي ايراني به دليل قرار گرفتن در زيرمجموعه پروژهها و فعاليتهاي سازمان تامين اجتماعي به شدت تحت تاثير عزل و نصبها، رفت و آمدها، گفت و شنودها و تصميمات خارج از مجموعه خود می باشد و اين موضوع ظاهرا يكي از مشكلات اساسي اين اپراتور براي تامين بودجه و ادامه توسعه شبكهاش است.
اين اپراتور كه پيش از راهاندازي شبكه خود از مشورت اپراتور سفركام فرانسه بهره ميبرد، ظاهرا تنها تيم همكار خارجي خود را به غير از چينيها از دست داده است. چرا كه اين اپراتور تنها از راهكارها و تجهيزات دو اپراتور چيني هواوي و ZTE بهره ميبرد كه ZTE نيز به دليل فشارهاي دادگاههاي آمريكايي به دليل روابطش با ايران از ميزان حضورش در بازار كشور كاسته است.
شاهين آرپناهي مديركل برند و ارتباطات رايتل موضوع تاخير در راهاندازي شبكه اين اپراتور به دليل چالشهاي پيش روي ZTE را تائيد نكرد و گفت: «از تجهيزات هر دو وندور مخابراتي چيني استفاده ميكنيم.»
رحمتاله حافظي رئيس پيشين سازمان تامين اجتماعي از عرضه سهام اين اپراتور در زمستان سال 90 خبر داده بود اما با رفتن او از اين سازمان و ورود رئيس پرچالش ديگر اين وعده هنوز عملياتي نشده و به دست فراموشي سپرده شده است.
درحالي كه ورود اين اپراتور به بورس به عنوان يكي از گزينههاي سرمايهگذاري در اين اپراتور به جاي بهرهمندي از يك شريك يا سرمايهگذار خارجي مطرح شده بود، آرپناهي استفاده از سرمايه و تجربه يك سرمايهگذار خارجي را به عنوان يك گزينه مطرح ميكند اما استفاده عملياتي از آن به عنوان رهيافتي براي خروج از اين وضعيت را رد ميكند.
او افزود: «رايتل تنها پروژه كشور نيست كه تاخير دارد اما بخش قابل توجهي از تاخيرها ريشه در جاهايي دارد كه ما اختياري نداشتيم و تحت اراده اپراتور نبوده است.»
اين اپرتور كه اكنون در شهرهاي تهران، كرج، مشهد و شيراز فعاليت ميكند، تا نيمههاي تير ماه سال 91 با استقبال و ثبتنام 65 هزار متقاضي مواجه شده بوده است اما تنها يك سوم آنها در شهرهاي كرج و البرز نسبت به تكميل مراحل ثبتنام خود اقدام كردند تا در گروه نخستين كاربران نسل سوم تلفن همراه باشند.
آرپناهي، اولويت نخست شبكه رايتل را گسترش شبكه و امور زيرساختي اين اپراتور ميداند و عرضه خدمات محتوايي را در كنار آن عنوان ميكند. خدماتي كه در صورت عرضه آنها روي بستر اينترنت پرسرعت موبايل بايد دو اپراتور قبلي را به دليل برخورداري از فناوري قديميتركنار بزند.
موسسه بيزينس مانيتور در آخرين تحليل خود از بازار تلفن همراه ايران، ورود اپراتور سوم را آغازگر جنگ قيمت در خدمات موبايل توصيف كرده است. جنگي كه رايتليها معتقدند در آن ردپايي ندارند.
عليرغم اينكه دو اپراتور فعلي بازار تلفن همراه كشور براي كسب سهم بيشتر از بازار وارد پيكارهاي تعرفه و قيمتگذاري شدهاند اما رايتل برخلاف پيشبينيها مشتركان پردرآمد بازار را هدف قرار گرفته است تا با واگذاري سرويسهاي منحصربه فرد نسل سوم تلفن همراه درآمد قابل توجهي را نيز جذب نماید.
رايتل معتقد است سرويسهاي موجود در بازار تلفن همراه كشور رقيب رايتل نيستند تا اين اپراتور خود را در برابر آنها قرار بدهد و به همين دليل در ظاهر عطاي رقابت در اين بازار را به لقايش بخشيده است.
آرپناهي گفت كه رايتل براي رقابت در بازار تلفن همراه كشور و كسب سهم بيشتر از بازار، زمين قيمت و تعرفه را به عنوان استراتژي اصلي انتخاب نكرده است و اميدوار است تا طي ماههاي آينده تعداد مشتركان آن با رشد انفجاري مواجه شود.
درحالي كه اين اپراتور از مجوز ارايه خدمات نسل دوم نيز برخوردار است، توسعه شبكه نسل سوم موبايل را در دستور كار خود قرار داده است تا بتواند از اين مجوز متمايز خود در برابر ديگر اپراتورها بهرهبرداري كند. به همين دليل رايتل نسبت به تدوين نقشه راه خدمات ارزش افزوده اقدام كرده و قصد دارد تا پايان سال جاري گروهي از خدمات ويژه فناوري نسل سوم تلفن همراه را در اختيار مشتركان خود قرار دهد.
اين اپراتور روي ارايه سرويسهاي تلويزيوني همچون تلويزيون موبايل و ويدئوهاي درخواستي (VoD) تمركز كرده است تا روي سرويس اينترنت پرسرعت رايتل آنها را عرضه نماید.
درحالي كه ارايه سرويس اينترنت پرسرعت روي تلفن همراه يكي از خدمات ارزش افزوده اين اپراتور محسوب ميشود اما محدوديت واگذاري اينترنت با سرعت بيش از 128 كيلوبيت به كاربران خانگي يكي از محدوديتهايي است كه اين اپراتور با آن مواجه می باشد.
آرپناهي نيز تفسير محاسبه كاربران موبايل به عنوان كاربر خانگي يا غيرخانگي را يكي از چالشهاي رايتل عنوان كرد و گفت: «به همين دليل با احتياط اينترنت پرسرعت با سرعت 128 كيلوبيت را به تمامي كاربران واگذار كردهايم.»
